ГоловнаСвіт

Британія замислилася про обмеження права на проживання громадян ЄС у країні

У Лондоні побоюються, що після початку "Брекзиту" в країну може в'їхати "половина жителів Болгарії і Румунії".

Британія замислилася про обмеження права на проживання громадян ЄС у країні

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей має намір обмежити право проживання на території Сполученого Королівства громадян Євросоюзу після оголошення про початок процедури Brexit (вихід країни з Євросоюзу).

Про це повідомляє The Independent.

Як стверджують джерела видання, влада побоюється, що після початку виходу з ЄС у країну може в'їхати "половина жителів Болгарії та Румунії". Як повідомляють, за "дату відсікання" візьмуть 15 березня 2017 року. Після цього терміну новоприбулі громадяни ЄС втратять право постійного проживання у Великобританії.

Водночас близько 3,6 млн іноземців-власників європейських паспортів, які вже проживають у країні, зможуть залишитися в ній до закінчення виходу країни з ЄС. При цьому британська влада розраховує на "дзеркальну відповідь" з боку Брюсселя щодо 1,2 млн підданих, які проживають у країнах ЄС.

8 лютого парламент Британії схвалив законопроект про Brexit. За шість днів до цього уряд країни опублікував так звану "Білу книгу", що містить план Brexit. У документі йдеться про збереження зони вільної торгівлі з ЄС, продовження співпраці у військовій сфері, а також у боротьбі зі злочинністю та тероризмом. При цьому країна покине єдиний європейський ринок, який передбачає і вільне пересування робочої сили.

У листопаді минулого року Мей заявила про намір почати офіційні переговори з Європейським Союзом щодо Brexit наприкінці березня 2017 року.

Референдум про вихід країни з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За Brexit проголосувала понад половина британців, які взяли участь у плебісциті. Після цього прем'єр-міністр Девід Кемерон пішов у відставку, а його місце зайняла Тереза Мей.

Як повідомляли раніше в лютому,  британські експати в ЄС стурбовані наслідками Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram