ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Пентагон передав Білому дому план боротьби з ІДІЛ

Подробиць плану поки що не розкривають.

Пентагон передав Білому дому план боротьби з ІДІЛ
Пентагон

У Пентагоні заявили, що представили Білому дому попередній план для перемоги над терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії та в Іраку.

Про це повідомляє Voice of America з посиланням на прес-секретаря Пентагону Джефа Девіса.

"Прес-секретар оборонного відомства описав документ як основу для ширшого плану, спрямованого на протидію екстремістському угрупованню за межами Сирії й Іраку, де "Ісламська держава" прагне створити релігійну державу", - йдеться в повідомленні.

При цьому подробиць плану Девіс не розкрив.

Разом з тим голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд заявив минулого тижня, що ця стратегія буде також застосовуватися до "Аль-Каїди" й інших екстремістських угруповань на Близькому Сході та в інших місцях. Він також підкреслив, що план буде виходити за рамки військової сили, назвавши його "політико-військовим планом".

Нагадаємо, наприкінці січня президент США Дональд Трамп підписав меморандум з питань національної безпеки, який передбачає розробку силовим блоком адміністрації плану перемоги над ІДІЛ. Документ, зокрема, передбачає негайну розробку плану перемоги над терористичним угрупованням протягом 30 днів.

Як повідомляли раніше в лютому, Пентагон вимагатиме збільшити його бюджет для війни з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram