ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійські повстанці за підтримки турецької армії звільнили місто Ель-Баб від ІДІЛ

Ель-Баб був під контролем ІДІЛ з 2013 року.

Сирійські повстанці за підтримки турецької армії звільнили місто Ель-Баб від ІДІЛ

Бійці повстанської Сирійської вільної армії (ССА) і турецькі солдати звільнили від терористів "Ісламської держави" (ІДІЛ) місто Ель-Баб, яке розташоване на північний схід від Алеппо.

Про це повідомляє Daily Sabah

"Ми оголошуємо, що Ель-Баб повністю звільнено, і зараз займаємося розмінуванням житлових кварталів", - ідеться в заяві військових.

Ель-Баб був під контролем ІДІЛ з 2013 року. Останні місяці Туреччина та Сирія проводили в районі спільну операцію "Щит Євфрату". Минулого тижня військові увійшли в квартали міста і почали витісняти бойовиків. Пізніше Туреччина повідомила про перехід під контроль більш ніж половини районів міста.

Сирійська вільна армія (СВА) - одне з найбільших повстанських угруповань Сирії, сформоване офіцерами-перебіжчиками, які раніше служили в сирійській армії. Найменування СВА нерідко використовується як узагальнене для всієї збройної опозиції уряду Сирії, проте насправді є конкретним альянсом повстанських угруповань. За власними даними угруповання на червень 2013 року, воно налічувало близько 80 тис. бойовиків.

СВА, на відміну від таких радикальних угруповань, як "Фронт аль-Нусра", вважається помірною світською частиною сирійської опозиції. Угруповання користується політичною і фінансовою підтримкою з боку західних країн і країн Перської затоки, а також Туреччини.

Як повідомляли раніше сьогодні, Росія просить світові держави оплатити відновлення Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram