ГоловнаСвіт

Вrexit змусив понад 12 тис. мігрантів покинути Британію

2016 року Великобританія відмовилася прийняти документи для дозволу на проживання від понад 40 тис. громадян ЄС.

Вrexit змусив понад 12 тис. мігрантів покинути Британію

Одразу після референдуму про вихід із Євросоюзу чиста міграція у Великобританії скоротилася на 49 тис. осіб, що частково пов'язано з тим, що понад 12 тис. поляків й інших жителів Східної Європи виїхали з країни.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані британського Управління національної статистики.

"Останні квартальні показники міграції від Управління національної статистики показали, що імміграція до Британії знизилася на 23 тис. - до 596 тис. протягом 12 місяців у вересні минулого року, тоді як еміграція з країни зросла на 26 тис. - до 323 тис. осіб", - йдеться в повідомленні.

Зниження річної чистої міграції в Британії до рівня менш ніж 300 тис. є першим істотним падінням за чотири роки. Раніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила про свою мету отримати показник міграції нижче від 100 тис., зазначає видання.

Повідомляють також, що 2016 року Великобританія відмовилася прийняти документи від понад 40 тис. громадян ЄС для дозволу на проживання у Великобританії.

Крім того, відзначають зростання кількості мігрантів з Румунії і Болгарії, однак це було частково компенсовано тим, що 12 тис. поляків й інших жителів Східної Європи покинули країну протягом трьох місяців після голосування щодо Brexit.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%).

Як повідомляли раніше в лютому, британські експати в ЄС стурбовані наслідками Brexit

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram