ГоловнаСвіт

Японія висловила Росії протест через плани розмістити дивізію на Курилах

"Посилення військової присутності Росії на Курильських островах несумісне з позицією Японії".

Японія висловила Росії протест через плани розмістити дивізію на Курилах

Уряд Японії висловив протест Росії у зв'язку з планами Міноборони РФ розмістити протягом року дивізію на Курильських островах

Про це на прес-конференції повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга, передає Nikkei.

За його словами, посилення військової присутності Росії на Курильських островах "несумісне з позицією Японії". Суга також додав, що це питання буде обговорюватися на зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони Росії та Японії, яка відбудеться в Токіо в березні.

Напередодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив про формування чотирьох нових дивізій до кінця 2017 року. Три з них будуть розміщені на західних і південно-західних кордонах, а ще одна з'явиться на Курилах.

У листопаді Росія розмістила на Курильських островах новітні берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон". Комплекс "Бастіон" розташований на острові Ітуруп, а комплекс "Бал" розміщений на Кунаширі.

Японія обіцяла відповісти на розміщення російських ракетних комплексів на Курилах. Тоді міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида зазначив, що для вирішення "таких проблем необхідно вирішити проблему північних територій".

Нагадаємо, раніше в лютому Японія надіслала протест РФ через присвоєння імен п'яти Курильським островам

Нагадаємо, після Другої світової війни острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і група островів Хабомаї увійшли до складу СРСР. Японія вважає, що це сталося незаконно, і намагається повернути острови. Росія заявляє, що в Японії немає причин оскаржувати приналежність островів. Через цей конфлікт країни досі не підписали мирну угоду після закінчення Другої світової війни. Раніше Путін назвав Курили суверенною російською територією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram