ГоловнаПолітика

Білорусь має намір впускати жителів "Л/ДНР" в "індивідуальному порядку"

Рішення про допуск в країну людей з паспортами "ДНР" і "ЛНР" буде ухвалюватися залежно від життєвої ситуації".

Білорусь має намір впускати жителів "Л/ДНР" в "індивідуальному порядку"
Фото: telegraf.by

Рішення про допуск до Білорусі людей з документами "ДНР" і "ЛНР" буде ухвалюватися в "індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації".

Про це заявили в МВС Білорусі, повідомляє Бі-бі-сі.

"ДНР" і "ЛНР" є невизнаними територіальними утвореннями, у зв'язку з чим документи, видані відповідними органами "ДНР" і "ЛНР", також є недійсними на території Республіки Білорусь", - йдеться у відповіді на запит Бі-бі-сі за підписом голови управління інформацією МВС Білорусії Костянтина Шалькевича.

Водночас відзначається, що більшість людей, які приїжджають в Білорусь з такими документами, підпадають під указ президента Лукашенка від серпня 2014 року "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь".

Цей указ був ухвалений у зв'язку з "стійкою тенденцією збільшення громадян України, які прибувають у Республіку Білорусь з Донецької та Луганської областей". Він звільняє переселенців від надання деяких документів, необхідних для влаштування в школу дітей і отримання допомоги, якщо ці документи не можуть бути надані з об'єктивних причин".

Таким чином, під час в'їзду в Білорусь з території Росії людей з документами "ДНР" і "ЛНР" спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім, "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації", ухвалюється рішення про допуск на територію країни, зазначають в МВС Білорусі.

Раніше в лютому повідомлялося, що Білорусь визнала незаконним в'їзд в країну за паспортами "Л/ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram