ГоловнаПолітика

В Житомирській області майор поліції попався на ₴10 тис. хабара

Заступник начальника райвідділу вимагав гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності за операції з металобрухтом.

Заступника начальника Коростишівського відділу поліції Житомирської області затримано на хабарі у розмірі 10 тис. гривень.

Про це інформує департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Фото: npu.gov.ua

Встановлено, що 35-річний майор поліції вимагав неправомірну вигоду за те, щоб не притягати до кримінальної відповідальності людину, яка проводила операції з металобрухтом.

Фото: npu.gov.ua

"10 тисяч гривень поліцейський отримав, але з цими речовими доказами був затриманий на місці злочину. Хабар з його автомобіля вилучили, а самого поліцейського затримали за ст. 208 КПК України", - йдеться в повідомленні.

Ведеться слідство.

У поліції зазначають, що за отримання неправомірної вигоди законодавство передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше в середу генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання прокурорів, які вимагали 130 тис. хабара у бізнесмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram