ГоловнаПолітика

НАЗК почало перевірку е-декларацій Порошенка, Гройсмана і членів Кабміну за 2015 рік

Перевірка триває 60 календарних днів.

НАЗК почало перевірку е-декларацій Порошенка, Гройсмана і членів Кабміну за 2015 рік
Фото: inforesist.org

Національне агентство з питань запобігання корупції почало повну перевірку електронних декларацій президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і членів уряду за 2015 рік.

Про це повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький у Фейсбуці.

За його словами, це питання було винесено на позачергове засідання НАЗК. "Головою НАЗК така пропозиція була підтримана, і сьогодні було скликано засідання, на якому одностайно було прийнято рішення про початок повної перевірки декларацій президента України, прем'єр-міністра України та членів Кабінету Міністрів", - написав Радецький.

Він також нагадав, що, згідно з порядком, початком здійснення повної перевірки декларації є день, наступний після дня прийняття рішення НАЗК про проведення такої перевірки, про що повідомляють суб'єкта декларування. Перевірка триває 60 календарних днів.

Нагадаємо, НАЗК - спеціально створений орган для перевірки електронних декларацій.

13 лютого Мін'юст розблокував Порядок повної перевірки е-декларацій чиновників. Документ кілька місяців не могли зареєструвати, щоб він набув чинності. Крім того, робоча група Кабміну повинна доопрацювати ще один документ, до якого виникли претензії в Мін'юсту, - Порядок здійснення моніторингу способу життя чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram