ГоловнаСвіт

Британські експати в ЄС стурбовані наслідками Brexit, - опитування

Більшість британських експатів хотіли б зберегти права, отримані завдяки членству країни в ЄС.

Британські експати в ЄС стурбовані наслідками Brexit, - опитування

Британські експати, які живуть і працюють у Євросоюзі, стурбовані тим, що Brexit обмежить їхні права в країнах нинішнього проживання.

Про це свідчать результати опитування, проведеного європейським відділенням британської Партії ліберальних демократів, передає агентство Рейтер

Як зазначає Рейтер, Партія ліберальних демократів виступала проти виходу Британії з ЄС.

Близько 83% респондентів заявили, що вони "дуже стурбовані" впливом на них виходу Британії з ЄС, тоді як 3,8% відповіли, що "зовсім не стурбовані".

В опитуванні взяли участь 5000 британців віком 55-74 роки, які живуть у країнах-членах ЄС (переважно у Франції й Іспанії), а також в Ісландії, Норвегії та Швейцарії.

Зазначають, що тільки 2% респондентів проголосували за вихід з ЄС, а 57,6% виступили проти Brexit. У решти опитаних не було можливості проголосувати. Понад 58% опитаних сказали, що вони не планують повертатися в Британію і хотіли б зберегти права, отримані завдяки членству країни в ЄС, як от проживання в обраних ними країнах без потреби отримувати дозвіл, свобода пересування і медична допомога.

Раніше в лютому парламент Британії схвалив законопроект про Brexit. Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram