ГоловнаСвіт

У РФ порівняли повернення Криму Україні з вимогою повернути Аляску

Представник Ради Федерації прокоментував заяву президента США Трампа.

У РФ порівняли повернення Криму Україні з вимогою повернути Аляску
Глава комитета Совфеда РФ по обороне и безопасности Виктор Озеров
Фото: usia.ru

У Раді Федерації Росії прокоментували заяву президента США Дональда Трампа про те, що Росія поверне анексований Крим Україні та посприяє врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Про це пише прокремлівське інформагентство РИА Новости.

"Крим не може бути предметом торгу між Росією і США, що б не стояло на кону, а вимога повернути його є такою ж нереальною, як вимога Росії повернути Аляску", - заявив голова комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Віктор Озеров.

Він також заявив, що з погляду російського законодавства "законність повернення Криму Росії не викликає сумнівів", а президент США "видає бажане за дійсне".

Голова оборонного комітету також відхрестився від конфлікту на сході України і заявив, що РФ "не можна закликати до деескалації конфлікту, тому що вона не є його учасником". На його думку, в цьому питанні Трампу варто було б "направити енергію на учасників Мінських угод", і, можливо "пригрозити їм санкціями".

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Україна не визнає входження півострова до складу РФ і вважає його своєю територією. Країни ЄС і США також не визнають входження Криму до складу РФ. Після анексії США і ЄС ввели санкції проти низки російських громадян. Також були затверджені списки нев'їзних осіб і були заморожені їхні рахунки.

При цьому президент РФ Володимир Путін оголосив анексію Криму "найважливішою віхою в історії Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram