ГоловнаСвіт

Politico розкрив деталі нового міграційного указу Трампа

Ірак виключили зі списку переважно мусульманських країн, громадянам яких заборонено в'їзд у США.

Politico розкрив деталі нового міграційного указу Трампа
Трамп
Фото: EPA/UPG

Новий міграційний указ президента США Дональда Трампа, який, як очікується, буде підписано в середу, 1 березня, не торкнеться власників грін-карт і чинних віз.

Про це повідомляє Politico.

Разом з тим новий документ містить заборону на в'їзд у країну громадянам шести переважно мусульманських країн, які були згадані в первісному указі. Видання зазначає, що Ірак у новий список не потрапив і це рішення може бути переважно політичним, оскільки Багдад активно бере участь у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Указ також вводить тимчасову заборону на прийом біженців у США, проте, на відміну від першого розпорядження, в ньому не буде постійної заборони на в'їзд біженцям із Сирії.

Видання зазначає, що наразі незрозуміло, який статус отримає початковий міграційний указ Трампа.

На початку лютого дію міграційного указу Трампа було призупинено судом у штаті Вашингтон. Трамп назвав суддю, який прийняв це рішення, "так званим" суддею і пообіцяв скасувати заборону, однак пізніше апеляційний суд у Сан-Франциско підтвердив рішення про блокування указу.

Перший міграційний указ було підписано 27 січня, він вводив тимчасову заборону на в'їзд у США для громадян Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, а також для біженців. У документі також зазначалося, що заборона на в'їзд для біженців із Сирії є постійним.

Після підписання документа в американських аеропортах пройшли акції протесту. Зі скаргами на указ виступили 127 американських компаній, включаючи таких гігантів, як Microsoft, Google, Apple, Facebook, Twitter, SpaceX і Uber.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram