ГоловнаСвіт

Марко Рубіо запропонував назвати вулицю перед посольством Росії іменем Нємцова

Американський сенатор пообіцяв працювати над тим, щоб відповідальні за вбивство Нємцова були покарані.

Марко Рубіо запропонував назвати вулицю перед посольством Росії іменем Нємцова
Марко Рубио
Фото: marcorubio.com

Колишній претендент на посаду президента США, сенатор-республіканець Марко Рубіо запропонував назвати вулицю у Вашингтоні перед посольством Росії в США на честь опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляють на сайті Рубіо.

Рубіо запропонував назвати вулицю "Борис Нємцов Плаза", щоб нагадати президенту РФ Володимиру Путіну і її жителям, що "голоси захисників свободи не мовчатимуть". При цьому адресу посольства сенатор запропонував поміняти на "1 Борис Нємцов Плаза".

"Якщо подивитися на покажчик або адреси тисячі листів, відправлених на "1 Борис Нємцов Плаза", Кремлю стане зрозуміло, що утиски й убивство опозиціонерів не залишається непоміченим", - сказав Рубіо.

Сенатор додав, що в пам'ять про Нємцова і для всіх російських борців за демократичні права він продовжить працювати над тим, щоб відповідальні за вбивство опозиціонера були покарані.

Бориса Нємцова було вбито чотирма пострілами в спину в ніч з 27 на 28 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. Судовий процес у справі про вбивство Нємцова почався в жовтні 2016 року. У скоєнні злочину звинувачують Заура Дадаєва, Анзора і Шадіда Губашевих, Темірлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва.

У Москві 26 лютого пройшов марш пам'яті Бориса Нємцова. За даними "Білого лічильника", в ньому взяли участь близько 15,2 тис. осіб. Поліція нарахувала п'ять тисяч учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram