ГоловнаСвіт

У Москві тисячі людей вийшли на Марш пам'яті Нємцова

Поліція конфіскувала у мітингувальників плакати з Путіним, а також українські прапори.

У Москві тисячі людей вийшли на Марш пам'яті Нємцова
Фото: Открытая Россия

У неділю, 26 лютого, у Москві тисячі людей зібралися на Марш пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту біля Кремля.

Про це повідомляється на сайті "Открытая Россия", який веде пряму трансляцію заходу.

Організатори погодили участь в акції до 30 тис. чоловік. На місці збору активістів присутня поліція і комунальна техніка, низку вулиць перекрили.

Як повідомляє "Медуза", з посиланням на активіста Петра Царькова, поліція конфіскувала деякі плакати, на яких згадувався президент Росії Володимир Путін. Крім того, у мітингувальників також вилучали українські прапори.

Перед початком маршу також було затримано активіста "Солідарності" Костянтина Єршова, а голови партії ПАРНАС Михайла Касьянова, який був на чолі колони, облили зеленкою.

За даними "Белого счетчика", станом на 14:00 (за московським часом, ред.) на марш вийшли 7,7 тис. осіб.

Акції пам'яті Нємцова вже пройшли в Новосибірську і Кірові. Заходи також заплановані в Ярославлі, Пермі і Казані. У Санкт-Петербурзі заплановано мітинг на Марсовому полі.

Нагадаємо, Бориса Нємцова вбили увечері 27 лютого 2015 року поблизу Кремля. Звинувачення у причетності до його вбивства були пред'явлені п'ятьом підозрюваним. Замовником злочину слідство вважає колишнього офіцера МВС Чечні Руслана Мухутдінова. Фігуранти справи відмовилися визнавати провину.

У лютому 2017 року суд призначив нову експертизу у справі про вбивство Нємцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram