ГоловнаСвіт

У Киргизстані затримали лідера опозиції

Омурбека Текебаєва затримали на 48 годин за звинуваченням у корупції і шахрайстві.

У Киргизстані затримали лідера опозиції
Омурбек Текебаев
Фото: K-News

У Киргизстані співробітники держбезпеки затримали в бішкекському аеропорту "Манас" лідера опозиційної фракції "Ата Мекен" парламенту Омурбека Текебаєва.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Відзначається, що Текебаєва затримали на 48 годин і утримують в ізоляторі тимчасового тримання. Прихильники Текебаєва мають намір в неділю провести акцію біля будівлі ДКНБ з вимогою звільнити політика.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в будівлі аеропорту однопартійці Текебаєва намагалися перешкоджати його затриманню, кількох людей було затримано.

Напередодні, 25 лютого генпрокуратура країни порушила стосовно Текебаєва кримінальну справу за статтями "корупція" і "шахрайство". Справу порушено за заявою російського бізнесмена Леоніда Маєвського, власника низки телекомунікаційних компаній. Він стверджує, що в 2010 році Текебаєв, будучи заступником голови тимчасового уряду, отримав від нього 1 млн доларів в обмін на допуск до управління найбільшим стільниковим оператором "Мегаком".

Текебаєв, який на час порушення проти нього кримінальної справи перебував у Відні на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, в інтерв'ю місцевим ЗМІ відкинув звинувачення. На думку парламентарія, його переслідують за те, що він опонував президенту Киргизії Алмазбеку Атамбаєву щодо проведеної наприкінці 2016 року конституційної реформи.

Нагадаємо, в листопаді у Киргизстані відбудуться вибори нового президента країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram