ГоловнаСвіт

У Франції розпочато слідство проти дружини Фійона

Матеріали зі справи передали судовому слідчому.

У Франції розпочато слідство проти дружини Фійона
Пенелопа Фийон
Фото: EPA/UPG

У Франції фінансова прокуратура почала попереднє слідство у зв'язку з звинуваченнями дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона в незаконному збагаченні. Про це повідомляє Le Figaro.

Матеріали зі справи передали судовому слідчому.

26 січня 2017 року повідомлялося, що фінансовий відділ прокуратури Франції почав слідчу перевірку у справі про роботу дружини Фійона Пенелопи Кларк як парламентського асистента чоловіка: дружина кандидата в президенти нібито роками отримувала великі суми коштів на фіктивному робочому місці.

Пізніше прокурори розширили розслідування, включивши в нього виплати двом дітям Фійона.

Сам політик уже приніс свої вибачення, заявивши, що "помилився", коли найняв дружину і дітей. Цього, однак, не вистачило, щоб уберегти рейтинг Фійона від часткового падіння.

14 лютого повідомлялося, що корупційний скандал навколо змусив Фійона його колег з партії "Республіканці" говорити про загрозу зриву виборчої кампанії політика.

Нагадаємо, в листопаді 2016 Франсуа Фійон здобув перемогу в другому турі праймеріз правої партії "Республіканці". За результатами опитування, яке провело французьке видання Le Monde, Фійон разом з головою ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і колишнім міністром економіки Емануелем Макроном є головними претендентами на перемогу на травневих виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram