ГоловнаСвіт

Дружина Фійона отримала €45 тис. вихідної допомоги, - Le Canard enchaine

Кандидат у президенти Франції назвав брехнею нові викриття про відступні його дружині.

Дружина Фійона отримала €45 тис. вихідної допомоги, - Le Canard enchaine
Пенелопа Фийон
Фото: EPA/UPG

Дружина Франсуа Фійона, кандидата в президенти Франції від правих "республіканців" Пенелопа Фійон отримала €45 тис. вихідної допомоги після звільнення з посади парламентського асистента в Національних зборах.

Про це повідомило сатиричне видання Le Canard enchaine, передає RFI.

"Видання пише, що в серпні 2002 року Пенелопа Фійон отримала €16 тис. компенсації (сума дорівнює п'яти місячним зарплатам) після припинення п'ятирічного контракту, укладеного з власним чоловіком. Хоча ще місяць тому Пенелопу Фійон на роботу в парламент найняв" змінник "Франсуа Фійона Марк Жуло ", - йдеться в повідомленні.

Le Canard enchaine підкреслює, що законодавством не передбачено такого розмір відступних для парламентського асистента.

Зазначають, що в листопаді 2013 року Пенелопа Фійон отримала ще €29 тис. премій після того, як пропрацювала півтора року на свого чоловіка, котрий знову став депутатом.

Нові викриття про відступні дружині Фійон назвав брехнею і сказав, що журналісти допустили "явні помилки" під час аналізу інформації про доходи Пенелопи Фійон.

Голова бюро Національних зборів з адміністративних і фінансових питань Марі-Франсуаза Клерго уточнила, що Пенелопа Фійон дійсно отримала €16 і €29 тис., про які говорять журналісти, і що "це вписується в стандартну процедуру".

Прокуратура почала попереднє розслідування у справі про роботу Пенелопи Фійон як парламентського асистента. Слідство підозрює, що багаторічна високооплачувана робота Фійон була фіктивною. Le Canard enchaine пише, що слідчі «не виявили жодного матеріального доказу" роботи Пенелопи Фійон парламентським асистентом протягом 15 років.

Напередодні Франсуа Фійон, якого вважали фаворитом президентської гонки і який в підсумку став аутсайдером, визнав помилкою наймання на роботу в парламент своїх дружини і дітей. Однак він заявив, що в його діях не було нічого протизаконного і що він має намір продовжити боротися за президентське крісло.

Раніше Франсуа Фійон назвав висунуті проти нього звинувачення у справі про "фіктивне працевлаштування" і неправомірне отриманні зарплати його дружиною "спробою інституційної узурпації влади", яку організували ліві політичні сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram