ГоловнаСвіт

Лех Валенса спростував свою співпрацю зі спецслужбами комуністичної Польщі

Графолог підтвердив, що документи про співпрацю Валенси з комуністичними спецслужбами були автентичними.

Лех Валенса спростував свою співпрацю зі спецслужбами комуністичної Польщі
​Лех Валенса
Фото: thefamouspeople.com

Екс-президент Польщі Лех Валенса спростував свою співпрацю з комуністичними спецслужбами Польщі.

Про це він заявив у вівторок у Гданську, повідомляє "Укрінформ".

"Я клянуся, що ніколи не співпрацював, але в мене були свої методи боротьби", - заявив Валенса.

Він зазначив, що не вірить висновкам графолога, який нещодавно підтвердив, що документи про його співпрацю з комуністичними спецслужбами були автентичними.

"Я можу запросити 100 графологів, які прийдуть до зворотного висновку", - заявив Валенса.

Він підкреслив, що жоден з документів, які перевіряв графологи, не належить йому. "Я ніколи не був на тому боці", - запевнив екс-президент.

Кілька днів тому графолог з Інституту судової експертизи в Кракові підтвердив справжність документів про співпрацю Валенси з комуністичними спецслужбами протягом 1970-1976 років.

Нагадаємо, що в лютому минулого року в Польщі були оприлюднені документи про ймовірне агентурне минуле Леха Валенси. Раніше група експертів проаналізувала 158 документів з портфеля й особисті папки про роботу секретного співробітника на прізвисько "Болек", у тому числі рукописні публічні річні зобов'язання співпрацювати зі Службою безпеки від 21 грудня 1970, на додачу до звітів зі 117 сторінок, написаних вручну агентом під кодовою назвою "Болек" і 17 рукописних квитанцій про отримання грошей з боку цього агента. У документах також фігурують підписи "Лех Валенса", "Лех Валенса Болек" і "Болек".

Сам Валенса пізніше заявив про фальсифікацію документів про його агентурне минуле. А у Варшаві пройшла багатотисячна акція на підтримку екс-президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram