ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Трамп і Ердоган домовилися спільно боротися проти ІДІЛ

За непідтвердженими даними, новий директор ЦРУ в четвер відвідає Туреччину з офіційним візитом.

Трамп і Ердоган домовилися спільно боротися проти ІДІЛ
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на Білий дім.

Трамп запевнив, що "США підтримують Туреччину як стратегічного партнера і союзника по НАТО". Крім того, лідери двох країн домовилися вести спільну боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Сирії, обговорили можливість створення безпечної зони в Сирії, а також мігрантську криза.

Зазначають, що Ердоган при цьому закликав США не підтримувати курдські Загони народної самооборони (ЗНС), які Анкара вважає відгалуженням забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану (РПК).

Як повідомляє видання Daily Sabah з посиланням на джерела в Туреччині, розмова президентів тривала 45 хвилин і минула в позитивному тоні.

Джерела в уряді Туреччини розповіли Рейтер, що новий директор ЦРУ Майк Помпео відвідає Туреччину з офіційним візитом у четвер, 9 лютого. Очікується, що під час його візиту буде обговорюватися питання підтримки ЗНС Штатами.

Підтримка, яку США надають ЗНС уже давно є каменем спотикання у відносинах із Туреччиною, які є союзниками по НАТО і беруть участь у міжнародній коаліції, яка бореться проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Туреччина сподівається, що нова американська адміністрація перегляне свою політику в Сирії і припинить надавати підтримку бійцям курдського ополчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram