ГоловнаСвіт

Росія ратифікувала угоду про "Турецький потік"

За реалізацію проекту відповідають "Газпром" і турецька компанія Botas.

Росія ратифікувала угоду про "Турецький потік"
Фото: gazprom.ru

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію міжурядової угоди між РФ і Туреччиною про будівництво газопроводу "Турецький потік", передає DW.

Відповідна угода була підписана урядами РФ і Туреччини 10 жовтня 2016 року в Стамбулі.

За реалізацію проекту відповідають "Газпром" і турецька компанія Botas. Угода передбачає будівництво газопроводу по дну Чорного моря до європейської частини Туреччини і звідти - до кордону з Грецією. Таким чином, російський газ по "Турецькому потоку" має надходити не тільки в Туреччину, але і транзитом в Європу. Сухопутною ділянкою газопроводу буде володіти Botas, а морською - "Газпром". Введення "Турецького потоку" в експлуатацію очікується до кінця 2019 року.

Нагадаємо, Росія хоче побудувати "Турецький потік" до закінчення контракту з українським "Нафтогазом". Гозопровід пройде по дну Чорного моря з Росії в Туреччину. Потужність кожної з двох ниток складе 15,75 млрд куб. м газу на рік. Перша потрібна для поставок на турецький ринок, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи.

6 грудня президент Туреччини Реджеп Ердоган ратифікував угоду з РФ про будівництво "Турецького потоку".

У грудні 2015 року проект "Турецький потік" був заморожений на тлі погіршення російсько-турецьких відносин після того, як Туреччина збила російський Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram