ГоловнаЕкономікаДержава

Росія хоче побудувати "Турецький потік" до закінчення контракту з "Нафтогазом"

Газопровід покликаний виключити Україну з транзиту російського газу.

Росія хоче побудувати "Турецький потік" до закінчення контракту з "Нафтогазом"
Александр Новак
Фото: pravdaurfo.ru

Терміни будівництва газопроводу "Турецький потік" синхронізовані з закінченням контракту на транзит газу через українську територію, який закінчується у 2019 році, заявив глава Міненерго Олександр Новак.

"Згідно з міжурядовою угодою по дну Чорного моря, термін реалізації проекту - грудень 2019 року. Це повністю синхронізовано з контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом", який теж діє до кінця 2019 року", - сказав Новак журналістам у Гоа, передає "Інтерфакс".

Нагадаємо, 10 жовтня Туреччина і Росія підписали міжурядову угоду про будівництво двох ліній газопроводу "Турецький потік".

Підписана угода передбачає будівництво двох гілок магістрального трубопроводу по дну Чорного моря потужністю 15,75 млрд кубометрів газу кожна. Перша гілка газопроводу буде призначена для поставок газу турецьким споживачам. Вона буде завершена в другій половині 2019 року. Друга гілка буде використовуватись для поставок в Європу. Точної дати завершення її будівництва не називали.

Представники "Газпрому" заявляли, що газопровід "Турецький потік" повинен стати єдиним маршрутом для поставок російського газу в країни ЄС, який дозволить зняти ризики транзиту через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram