ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК за 9 місяців знизив аварійність на своїх ТЕС на 20%

"Наші станції, починаючи з червня, працювали з навантаженням, яке, по суті, було вищим за зимове".

ДТЕК за 9 місяців знизив аварійність на своїх ТЕС на 20%
Фото: www.dtek.com

Енергокомпанія "ДТЕК Енерго" в січні-вересні поточного року знизила кількість аварійних зупинок на блоках теплоелектростанції компанії на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це на брифінгу повідомив керівник дирекції з генерації компанії Сергій Куриленко.

"Завдяки спрямуванню необхідного обсягу інвестицій у ремонти ми планомірно знижуємо аварійність блоків. Кількість аварійних зупинок на наших ТЕС за 9 місяців скоротилася на 20% порівняно з попереднім роком", - сказав Куриленко, уточнивши, що всього на ремонти обладнання ТЕС компанія до кінця року спрямує 2 млрд грн.

При цьому він зазначив, що зниження аварійності відбулося на тлі того, що блоки ТЕС компанії ДТЕК з червня поточного року несли додаткове навантаження, оскільки компенсували дефіцит потужності в енергосистемі.

"Наші станції, починаючи з червня, працювали з навантаженням, яке, по суті, було вищим за зимове", - сказав керівник дирекції з генерації.

Він повідомив, що для підтримки роботи енергосистеми ДТЕК забезпечив надійні поставки палива на ТЕС компанії і стабільну роботу станцій. Куриленко також розповів, що компанія провела всі необхідні ремонти на ТЕС для нормального проходження осінньо-зимового періоду.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України, що входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент".

У структуру компанії входить низка підприємств з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram