ГоловнаЕкономікаБізнес

Тимошенко заявила про фальсифікацію конкурсу на посаду голови КБ "Південне"

Лідер "Батьківщини" вважає, що відбір проводили в ручному режимі.

Тимошенко заявила про фальсифікацію конкурсу на посаду голови КБ "Південне"
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що майбутнього голову Конструкторського бюро "Південне" імені Янгеля вже визначено, ним стане бізнесмен без досвіду роботи в авіакосмічній галузі.

Як повідомляє прес-служба партії, під час відвідин міста Дніпро Тимошенко заявила, що конкурс проводять тільки про людське око.

"Колектив бореться за те, щоб на посаді керівника був сильний інженер і вчений. Тоді як «конкурси» проводять у «ручному режимі» і пропонують бізнесмена з оточення президента, якого направляють керувати КБ «Південне»", - заявила Тимошенко.

Конкурс у КБ "Південне" було оголошено в червні. За останньою інформацією, конкурсна комісія при номінаційному комітеті, який вибирає керівників особливо важливих для економіки підприємств, визначила двох кандидатів на посаду керівника цього підприємства. До складу цього комітету входять п'ять членів Кабміну, а також президент Київської школи економіки, директор українського представництва ЄБРР, директор українського представництва Світового банку, бізнес-омбудсмен і регіональний менеджер Міжнародної фінансової корпорації.

Прізвища кандидатів, яких вибрав комітет, не уточнюють.

Вони будуть затверджені або відхилені на засіданні Кабінету Міністрів України.

ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені Янгеля" підпорядковується Державному космічному агентству України і входить у топ-100 найбільших держпідприємств України. Конструкторське бюро займається розробкою ракетних комплексів і ракетно-космічних систем, виробництвом повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього обладнання.

Зараз конструкторське бюро очолює Олександр Дегтярьов, він займає посаду генерального конструктора - генерального директора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram