ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укренерго" залучило німецькі інвестиції після позитивних оцінок Світового банку і ЄБРР

Компанія реалізує проектів на суму понад 35 млрд доларів.

"Укренерго" залучило німецькі інвестиції після позитивних оцінок Світового банку і ЄБРР
Фото: www.ukrenergo.energy.gov.ua

Німеччина інвестувала 150 млн євро в проект реконструкції чотирьох підстанцій ДП НЕК "Укренерго". Угоду про це підписали директор Німецького держбанку KfW Єва Вітт, міністр фінансів Олександр Данилюк і керівник ДП НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Раніше Деян Остоїч, провідний спеціаліст з питань енергетики Світового банку в регіонах Європи та Центральної Азії, відзначив зацікавленість Світового банку у співпраці з Україною в сфері енергетики та успіхи ДП НЕК "Укренерго" в економії державних коштів при проведенні тендерів.

"Для нас дуже важливе ефективне використання ресурсів, прозорість процедур закупівель, конкуренція великої кількості компаній-учасників тендерів на надання послуг або поставки обладнання. Це призводить до зниження вартості закупівель. Дуже велику економію ми бачимо на прикладі "Укренерго" останнім часом", - зазначив Деян Остоїч на спільній прес-конференції з керівником ДП НЕК "Укренерго" Всеволодом Ковальчуком. Також було відзначено, що Світовий банк, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк високо оцінюють роботу "Укренерго" при нинішньому керівництві.

На сьогодні "Укренерго" успішно реалізує з залученням кредитів СБ, ЄБРР, ЄІБ три проекти з передачі електроенергії і два проекти будівництва ліній електропередач на загальну суму понад 35 млрд грн, з яких завдяки чесним тендерами "Укренерго" вдалося заощадити близько 13 млрд грн власних і кредитних коштів, що дозволило значно збільшити обсяг виконуваних робіт і поставок обладнання за проектами.

Старший банкір Департаменту електроенергетики ЄБРР Ольга Єрьоміна заявила, що Європейський Банк Реконструкції та Розвитку радий буде продовжити співпрацю з ДП НЕК "Укренерго", що дає позитивні результати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram