ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укренерго" заявляє про стабільність поставок вугілля на ТЕС

Відставання від графіка поставок палива лише 4 дні.

"Укренерго" заявляє про стабільність поставок вугілля на ТЕС
Запорожская ТЭС
Фото: http://envim.info

Державна компанія "Укренерго" заявляє про стабільність поставок вугілля на українські теплоелектростанції: відставання від графіка поставок палива лише 4 дні.

Про це під час круглого столу повідомив заступник директора з оперативного управління - головний диспетчер ДП "НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко, пишуть "Українські новини".

"За фактом ми маємо відставання від графіка накопичення вугілля в обсязі сумарно 340 тис. тонн. З них антрациту ще не накопичено 160 тис. тонн, газової марки вугілля 180 тис. тонн. Це чотириденний запас вугілля, що спалюється на станціях", - сказав Зайченко.

При цьому він зазначив, що в цей час на складах українських ТЕС міститься 1,286 млн тонн вугілля. За його словами, енергосистема України зараз працює збалансовано і продовжує готуватися до осінньо-зимового максимуму.

Як уточнив Зайченко, для стабільної роботи енергосистеми добові поставки палива на ТЕС у період осінньо-зимового періоду повинні становити 90 тис. тонн.

"У такому випадку система буде працювати навіть з таким незначним відставанням", - уточнив головний диспетчер.

Водночас він повідомив, що виконують вимоги за обсягами палива на складах лише ТЕС держкомпанії "Центренерго". Він наголосив, що це пов'язано з роботою Трипільської та Зміївської ТЕС "Центренерго" лише одним блоком.

"Виконання графіка цими ТЕС більше обумовлено тим, що ці станції майже не працюють. Вони працюють одним блоком уже тривалий період. Ця компанія ("Ценеренерго") виконала план накопичення, але покриття потужності забезпечують інші генеруючі компанії", - зазначив Зайченко.

Основне навантаження припадає на інші енергокомпанії - ДТЕК і "Донбасенерго", які працюють із підвищеним навантаженням.

При цьому він повідомив, що в найближчі дні ТЕС зможуть більш активно нарощувати склади з вугіллям, оскільки очікується вихід із ремонтів блоку №2 Запорізької АЕС і блоку №4 Рівненської АЕС.

Нагадаємо, влітку відбулося зниження вироблення електроенергії в зв'язку з ремонтами на АЕС. У січні-серпні 2016 року НАЕК "Енергоатом" знизив виробництво на 10,4% (на 6 млрд 4,7 млн кВт-год) порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Як заявив раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, улітку через додаткове навантаження ТЕС спалили на 2 млн тонн вугілля більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram