ГоловнаЕкономікаБізнес

ОПЗ звільнив з правління колишню помічницю Грановського

Ольга Ткаченко раніше керувала київським ТРЦ SkyMall.

ОПЗ звільнив з правління колишню помічницю Грановського

Наглядова рада Одеського припортового заводу звільнила з правління Ольгу Ткаченко, колишню помічницю нардепа Олександра Грановського.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на дані в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Ткаченко, яка обіймала посаду з 8 травня 2015 року, була звільнена за власним бажанням. Замість неї членом правління призначено Володимира Вакеряка, який до цього працював начальником відділення економіки ОПЗ.

Напередодні на "Радіо Свобода" вийшло розслідування, в якому сказано, що Ткаченко до призначення в правління ОПЗ не займалася хімічним бізнесом. Вона була помічницею Грановського і керувала київським торговим центром SkyMall.

Втім, сам Грановський заперечив, що причетний до призначення Ткаченко на Одеський припортовий завод.

14 липня у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу затримали голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому і першого заступника цього підприємства Микола Щурикова. Вони перебувають під домашнім арештом. Цих людей у розслідуванні називають людьми партії "Народний фронт".

ОПЗ має найбільше в СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний в країні - термінал перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Держава сподівається продати ОПЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram