ГоловнаЕкономікаБізнес

Термін експлуатації другого блоку ЗАЕС продовжено до 2026 року

На черзі модернізація ще кількох енергоблоків.

Термін експлуатації другого блоку ЗАЕС продовжено до 2026 року
Фото: npp.zp.ua

Другий блок Запорізької атомної електростанції, який у лютому цього року відслужив 30-річний проектний термін, буде працювати ще як мінімум 10 років.

"Ми приймаємо позитивне рішення в питанні продовження терміну експлуатації блоку №2", - сказав голова Державної інспекції ядерного регулювання Сергій Божко за підсумками одностайного голосування членів колегії на засіданні в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У рамках підготовки блоку №2 ЗАЕС до продовження експлуатації виконано 65 заходів, виконання ще 23 буде завершено в рамках ремонтів 2017 року.

Нагадаємо, у вересні інспекція продовжила термін експлуатації першого блоку ЗАЕС до кінця 2025 року.

Ще на двох блоках ЗАЕС проводять роботи з продовження експлуатації, які завершаться у 2017-2018 роках. Крім того, аналогічні роботи проходять на енергоблоці №3 Рівненської АЕС і енергоблоці №1 Хмельницької АЕС.

Раніше вже були продовжені терміни експлуатації двох блоків Рівненської АЕС типу ВВЕР-440 - на 20 років від проектного терміну, і двох блоків Южно-Української АЕС типу ВВЕР-1000 - на 10 років від проектного терміну.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за параметрами встановленої потужності. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок ввели в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram