ГоловнаЕкономікаБізнес

Євросоюз готовий збільшити ряд квот для України в рамках ЗВТ

Вартість торгових преференцій оцінюється приблизно в 200 млн євро. 

Євросоюз готовий збільшити ряд квот для України в рамках ЗВТ
Иванна Климпуш-Цинцадзе
Фото: www.kmu.gov.ua

Європейський союз готовий збільшити ряд квот для України в рамках зони вільної торгівлі.

Про це повідомила на брифінгу в п'ятницю віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе

"Європейська комісія надала свою пропозицію до Європейського парламенту про додаткові торгові преференції для України", - сказала вона.

Вартість торгових преференцій оцінюється приблизно в 200 млн євро.

Збільшена квота буде діяти протягом трьох років після затвердження.

На початок цього року квота для України на пшеницю становила 950 тис. тонн (може збільшитися на 100 тис. тонн), ячмінь - 250 тис. тонн (+350 тис. тонн), кукурудзу - 400 тис. тонн (+650 тис. тонн ), мед - 5 тис. тонн (+3 тис. тонн), томати - 10 тис. тонн (+5 тис. тонн), виноградний і яблучний соки - 10 тис. тонн (+500 тонн), ячмінну крупу і оброблене зерно - 6300 тонн (+7,8 тис. тонн), на овес - 4 тис. тонн (+4 тис. тонн).

Крім того, у галузі  промисловості, за її словами, розширений доступ до ринку ЄС торкнеться добрив, взуття та електронних виробів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін говорив, що Україна намагатиметься розширити квоти на експорт продукції, які їй надані після набрання чинності Зони вільної торгівлі з Євросоюзом 1 січня 2016 року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram