ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко назвав зростання експорту першочерговим завданням для розвитку економіки

Зростання експорту можливе тільки після залучення інвесторів зовнішнього і внутрішнього капіталів.

Порошенко назвав зростання експорту першочерговим завданням для розвитку економіки
Фото: Макс Требухов

Усунення перешкод для нарощування експорту має стати першочерговим завданням для всіх зацікавлених сторін. Про це сказав президент України Петро Порошенко в своєму відеозверненні до учасників Ukrainian Financial Forum, який почав роботу в Одесі. Організатор форуму - група ICU, що консультувала Порошенка з приводу передпродажної реструктуризації його бізнесу та передачі його в "сліпий траст".

"Часткова заміна імпортної продукції вітчизняними аналогами посприяє зменшенню валютних витрат і простимулює внутрішнє виробництво. Водночас стан справ не дозволяє говорити про повне використання експортного потенціалу української економіки. Усунення перешкод для нарощування експорту має стати першочерговим завданням для всіх зацікавлених сторін", - сказав Порошенко.

Він також наголосив на важливості залучення іноземних і внутрішніх інвесторів. "Створена нещодавно Національна інвестиційна рада зосередиться на стратегічній комунікації, співпраці і перманентному діалозі з інвесторами на всіх рівнях", - додав президент.

Нагадаємо, LB.ua нещодавно повідомляв про випереджаюче зростання імпорту над експортом, що створює дисбаланси в економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram