ГоловнаЕкономікаБізнес

Держшахти накопичили на складах понад 200 тис. тонн вугілля і готові оперативно доправити їх на ТЕС, - Інтерфакс

На Львіввугіллі є 100 тисяч тонн "газового" вугілля. 

Держшахти накопичили на складах понад 200 тис. тонн вугілля і готові оперативно доправити їх на ТЕС, - Інтерфакс
Фото: www.dtek.com

Державні шахти накопичили на своїх складах понад 200 тис. тонн вугілля, які у жовтні-листопаді повинні бути спрямовані теплоелектростанціям (ТЕС), повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в енергетичному штабі при Кабінеті міністрів України.

За його словами, цей обсяг вугілля дозволить вивести на плановий рівень запаси на складах ТЕС, які зараз активно нарощують їхні запаси в рамках підготовки до майбутнього опалювального сезону.

Джерело уточнило, що понад 100 тис. тонн вугілля "газової групи" є на складах шахт державного підприємства "Львіввугілля".

Представник профспілки цього підприємства Віталій Оніжук підтвердив журналістам, що "Львіввугілля" вже найближчими днями має намір доправити цей обсяг на Бурштинську і Добротворську ТЕС. "Спалювання вугілля на ТЕС збільшується, і вже в жовтні-листопаді склади підуть", - сказав він.

Як повідомлялося, з червня ТЕС працюють з підвищеним навантаженням, щоб збалансувати енергосистему на період ремонтної кампанії блоків НАЕК "Енергоатом". Сумарно через проведення поточних і аварійних ремонтів енергоблоків вироблення атомних станцій знизилася в 2016 році з планових 88 млрд кВт * год до 80 млрд кВт * год.

Згідно з даними НЕК "Укренерго", запаси вугілля на складах ТЕС України з 31 серпня по 26 вересня зросли на 33,7% - до 1,221 млн тонн. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram