ГоловнаЕкономікаБізнес

США зняли обмеження для "Авіаліній Антонова"

Рішення прийнято в рамках угоди про "відкрите небо".

США зняли обмеження для "Авіаліній Антонова"
Фото: www.antonov.com

Департамент транспорту США скасував для української авіакомпанії "Авіалінії Антонова" чинні для зарубіжних авіакомпаній обмеження на кількість щорічно виконуваних чартерних авіавантажних перевезень в країну і з неї.

Як повідомляє аircargoweek.com, рішення прийнято на виконання угоди про "відкрите небо" між Україною і США від 14 липня 2015 року.

У керівництві "Авіаліній Антонова" зазначили агентству "Інтерфакс-Україна", що США квотують для зарубіжних авіакомпаній виконання чартерних вантажних авіаперевезень з метою захисту комерційних інтересів американських компаній.

"Авіалінії Антонова" забезпечують транспортування генеральних надважких і негабаритних вантажів, яких не перевозять американські експлуатанти", - зазначив співрозмовник агентства.

Авіатранспортний підрозділ ДП "Антонов" (Київ), авіакомпанія "Авіалінії Антонова" спеціалізуються на перевезеннях надважких і негабаритних вантажів. У флоті авіакомпанії 7 літаків Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн, супертранспортник Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн і один Ан-22 "Антей" - найбільший у світі турбогвинтовий лайнер вантажопідйомністю 60 тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram