ГоловнаПолітика

ГПУ розслідує 10 справ щодо зловживань на ОПЗ, - Луценко

Особливий інтерес для слідства представляє діяльність підприємств, причетних до постачання сировини та збуту продукції.

ГПУ розслідує 10 справ щодо зловживань на ОПЗ, - Луценко

Слідчі прокуратури Одеської області та Генеральної прокуратури розслідують 10 кримінальних справ за фактами зловживань на Одеському припортовому заводі, який зараз простоює.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, виступаючи на прес-конференції в Одесі.

За словами Луценка, особливий інтерес для слідства представляє законність діяльності підприємств, причетних до постачання сировини та збуту продукції ОПЗ, повідомляє Укрінформ.

"ГПУ перевіряє повідомлення групи народних депутатів щодо створення угруповання, яке нібито завдало фінансових збитків ОПЗ. Я вважаю звернення депутатів важливим джерелом інформації. Коли йдеться про зловживання з боку посадових осіб припортового заводу, то можу повідомити, що слідчі розслідують понад десять справ. Зараз в інтересах слідства не можу поділитися подробицями ...", - зазначив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що особливий інтерес у правоохоронців викликають фірми, які торгували продукцією цього заводу за цінами, які суттєво відрізнялися від інших компаній. Вивчаються також обставини виникнення газового боргу компаній Фірташа.

Є питання до діяльності посадових осіб ОПЗ і після 2010 року, діяльність яких призвела до зупинки підприємства, додав Луценко.

14 липня у справі про розтрату коштів Одеського припортового заводу затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому і першого заступника цього підприємства Миколу Щурикова. 17 липня минув термін затримання Щурикова, і його звільнили. 1 серпня Апеляційний суд Києва також випустив з-під варти Перелому.

НАБУ підозрює Перелому в причетності до розкрадання коштів ОПЗ під час покупки заводом природного газу в ТОВ "Енергоальянс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram