ГоловнаПолітика

Онищенко сумнівається, що його екстрадують з Британії

Біглий нардеп підтвердив, що перебуває в Лондоні.

Онищенко сумнівається, що його екстрадують з Британії
Александр Онищенко

Народний депутат Олександр Онищенко, що втік, заявив, що сумнівається в позитивному для правоохоронців результаті в справі про його екстрадицію.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

Говорячи про кримінальну справу щодо себе, нардеп в черговий раз назвав її політичною, а також звинуватив НАБУ в тиску на депутатів.

"Я передав через своїх адвокатів низку документів, які доводять, що справа суто політична. Думаю, у нас кожен депутат знає, що представляє собою НАБУ, це каральний орган, який створила АП. Вони вибирають непридатних для себе депутатів, щоб на них тиснути. Всі їхні докази розглядатимуть через збільшувальне скло, і не думаю, що вони дочекаються позитивного результату, тим більше, екстрадиції ...", - заявив Онищенко.

Говорячи про своє поточне місцезнаходження, Онищенко підтвердив, що перебуває в Лондоні.

Як повідомлялося 17 вересня, Генпрокуратура анонсувала першу екстрадицію з Великобританії на запит України. У відомстві висловили сподівання, що це створить правовий прецедент для подальшої екстрадиції біглого нардепа Онищенка.

Нагадаємо, Онищенку закидають завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Всього в рамках кримінального провадження затримано 12 осіб. Онищенко виїхав за кордон. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, називали його матір і бізнесмена Валерія Постного.

Кілька фігурантів "газової справи" визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством. Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram