ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Британська розвідка МІ-6 найме 1000 нових шпигунів для боротьби з ІДІЛ

Голова МІ-6 вважає, що загроза тероризму заледве "зникне незабаром".

Британська розвідка МІ-6 найме 1000 нових шпигунів для боротьби з ІДІЛ
Фото: dangordonspyclub.com

Служба зовнішньої розвідки Великобританії МІ-6 планує протягом найближчих п'яти років розширити штат майже на 1000 осіб для боротьби з міжнародним тероризмом, зокрема з радикальним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє The Daily Telegraph із посиланням на заяву голови МІ-6 Алекса Янгера.

Виступаючи у США на конференції з питань безпеки, він розповів про значне поліпшення в боротьбі з тероризмом. При цьому Янгер зазначив, що наразі "існують лише слабкі ознаки того, що ця така тривала загроза зникне незабаром".

Як зазначає видання, згідно з планом уряду, до 2020 року число співробітників може вирости з 2,5 тис. до 3,5 тис. осіб. На фінансування контртерористичних підрозділів британська влада планує витратити в цілому $3,25 млрд.

Передбачають, що розвідка зацікавлена в співробітниках сфери IT, фахівцях зі збору даних, лінгвістах і аналітиках.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку й Сирії і влітку 2014 року проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі зі США. У лавах ІДІЛ можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Як повідомляли раніше цього тижня, МЗС Британії має намір притягнути ІДІЛ до правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram