ГоловнаСвіт

Колишній єврокомісар значилася директором офшорної фірми

Екс-комісар ЄС визнала, що формально її статус в офшорній компанії порушував правила Єврокомісії.

Колишній єврокомісар значилася директором офшорної фірми
Нили Крус
Фото: EPA/UPG

Колишній єврокомісар з антимонопольної політики Нілі Крус (Neelie Kroes) була головою офшорної компанії, зареєстрованої на Багамських островах.

Про це пише газета Suddeutsche Zeitung з посиланням на Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ), повідомляє The Guardian.

Крус значилася директором компанії Mint Holdings Ltd. у період з 2000-го по 2009 рік. Відповідно до законів ЄС, єврокомісари, отримуючи мандат, зобов'язані скласти із себе всі функції з управління приватними компаніями, а також оприлюднити всі займані посади за попередні 10 років.

За словами самої Крус, вона не була виконавчим директором багамської фірмі, а лише давала стратегічні поради з управління капіталом Mint Holdings Ltd. При цьому екс-комісар визнала в інтерв'ю двом голландським виданням, що формально її статус в офшорній компанії можна розглядати як порушення правил Єврокомісії.

Нагадаємо, що в травні ICIJ оприлюднив базу даних, отриману на основі "панамського архіву". В Україні 643 власники офшорів, при цьому українці й українські компанії зареєстрували 469 офшорних фірм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram