ГоловнаЕкономікаБізнес

Топ-менеджер ОПЗ заявив, що Саакашвілі і НАБУ працюють на зниження вартості підприємства

"Залишилося дізнатися ім'я щасливого покупця ОПЗ, який придбає завод на 50% дешевше".

Топ-менеджер ОПЗ заявив, що Саакашвілі і НАБУ працюють на зниження вартості підприємства
Николай Щуриков
Фото: facebook.com / Николай Щуриков

Перший заступник директора ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) Микола Щуриков вважає, що дії голови Одеської ОДА Саакашвілі націлені на зниження вартості ОПЗ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

При цьому, на думку Щурикова, Саакашвілі використовує Національне антикорупційне бюро і Спеціальну антикорупційну прокуратуру. "Явно простежується цілеспрямована робота на зниження вартості ОПЗ. Усе це відбувається за активної участі реформатора Саакашвілі, який використовує НАБУ і САП", - пише топ-менеджер ОПЗ.

Він зазначив, що до підприємства постійно зростав інтерес з боку інвесторів, про що неодноразово заявляли і в уряді, і у ФДМ - але, незважаючи на це, приватизація була зірвана.

Крім того, за словами Щурикова, станом на 13 липня 2016 року, за кілька днів до закінчення прийому заявок, узяти участь у конкурсі були серйозно зацікавлені як мінімум 7 компаній. Вони на той час уже підписали з ФДМ необхідні документи для ознайомлення з підприємством і його звітністю. Про це 13 липня повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

Однак наступного дня, 14 липня, НАБУ провело обшуки у справі ОПЗ і затримало Щурикова та голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому. Щуриков підкреслив, що це сталося за 4 дні до завершення подачі заявок на участь у приватизаційному конкурсі.

І вже 18 липня, нагадує заступник директора ОПЗ, у день закінчення подачі заявок, у ФДМ повідомили, що жодної заявки на участь у конкурсі не надійшло. Щуриков процитував офіційний коментар ФДМ: "З моменту публікації оголошення про продаж заводу ним зацікавилися потенційні інвестори, які підписали відповідні договори про конфіденційність. Але після знайомства з пакетом документів і вивчення ситуації в Україні і навколо заводу всі вони висловили неготовність брати участь у конкурсі".

Згодом, 19 серпня 2016 року, голова ФДМ на брифінгу заявив, що стартова ціна на ОПЗ може бути знижена майже удвічі, а повторний аукціон з продажу заводу може відбутися наприкінці вересня чи на початку жовтня.

"Залишилося тільки дізнатися ім'я щасливого покупця ОПЗ, який придбає завод на 50% дешевше, а це 250 млн дол. США, замість анонсованих 500 млн дол. США", - підкреслив Микола Щуриков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram