ГоловнаЕкономікаДержава

Голова "Укрзалізниці" повідомив про €300 млн кредиту від ЄБРР і ЄІБ

Гроші підуть на електрифікацію напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка.

Голова "Укрзалізниці" повідомив про €300 млн кредиту від ЄБРР і ЄІБ
Фото: biznes.newsweek.pl

"Укрзалізниця" отримає кредит у розмірі 300 млн євро від Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомив голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун в Facebook.

"Сьогодні узгодили останні деталі кредиту від Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку на електрифікацію напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка. Загалом - мова про 300 млн євро. По 150 млн від кожного з банків. Вигідні умови, прийнятні терміни. Погодили графік підготовки всіх документів, які дозволять швидко вийти на підписання цих угод", - написав він.

За словами Балчуна, провідні європейські банківські інститути сьогодні сприймають "Укрзалізницю" як надійного партнера для довготривалої співпраці.

Так, Європейський Інвестиційний банк вже сьогодні висловлює готовність до фінансування інших масштабних проектів Укрзалізниці, зокрема, оновлення локомотивного парку", - зазначив голова "Укрзалізниці".

Як повідомлялося 20 вересня, "Укрзалізниця" домовилася про співробітництво з Siemens і Pesa. Раніше компанія підписала меморандуми про співпрацю з компаніями Bombardier, General Electric і Newag.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram