ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" домовилася про співробітництво зі Siemens і Pesa

Раніше компанія підписала меморандуми про співпрацю з компаніями Bombardier, General Electric і Newag.

"Укрзалізниця" домовилася про співробітництво зі Siemens і Pesa
Фото: biznes.newsweek.pl

Голова "Укрзалізниці" Войцех Бальчун підписав меморандуми про співпрацю з компаніями Siemens і Pesa Bydgoszcz. Церемонія підписання відбулася в Берліні на міжнародній виставці залізничного транспорту InnoTrans 2016.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Відзначається, що меморандум з німецькою компанією Siemens повинен стати основою для подальшої співпраці, зокрема, можливого укладення контрактів з проектів на поставку рухомого складу і обладнання для нього, обладнання та систем для залізничної інфраструктури, виконання технічних сервісних робіт, а також створення спільних виробництв. Підписанню документа передували кілька зустрічей експертів "Укрзалізниці" і компанії Siemens, на останній з яких в липні цього року було прийнято рішення про підготовку та підписання відповідної угоди між сторонами про наміри щодо співробітництва.

Також Войцех Бальчун підписав меморандум про співпрацю з Pesa Bydgoszcz - найбільшим в Польщі виробником рухомого складу. Можливі напрямки співпраці включають виготовлення і модернізацію рухомого складу, в тому числі локомотивів, дизельних, електричних тягових транспортних засобів та пасажирських вагонів. Зараз "Укрзалізниця" експлуатує 11 рейкових автобусів і 2 двовагонні дизель-поїзди виробництва Pesa Bydgoszcz.

Раніше Войцех Бальчун повідомляв про проведення переговорів про співпрацю з низкою іноземних компаній для залучення їх до участі в майбутніх відкритих тендерах "Укрзалізниці". Меморандуми про співпрацю "Укрзалізниця" підписала з компаніями Bombardier (Канада), General Electric (США) і Newag (Польща).

Нещодавно також було підписано договір про наміри з PKP Energetykа з обслуговування і модернізації контактної мережі, впровадження сучасних IT-інструментів для підвищення ефективності надання послуг з електропостачання.

Як повідомлялося, у вересні підписано угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти України і Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram