ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" вирішила скасувати низку електричок

У держбюджеті не виявилося грошей на компенсації перевезень пільговиків.

На залізничних вокзалах з'явилися оголошення про те, що з 1 жовтня "Укрзалізниця" скасує низку приміських потягів. Причинами названо несплату компенсації і відсутність договорів на пільгові перевезення, пише видання "Сегодня".

Фото: segodnya.ua

На сайті Південно-Західної залізниці підтверджується намір скоротити обсяги приміських пасажирських перевезень.

"Відсутність компенсаційних виплат змусить керівництво залізниці вживати заходів щодо зменшення обсягів приміського руху, що в подальшому призведе до припинення приміських перевезень через відсутність придатного до експлуатації рухомого складу та скорочення зупинок по вашому регіону на шляху прямування поїзда", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що обласні адміністрації не відшкодовують витрати на перевезення пільговиків у приміському сполученні, посилаючись на те, що не отримали відповідних субвенцій з держбюджету.

"Упродовж останніх років фінансування видатків районного бюджету за державними програмами соціального захисту населення, в т. ч. і на компенсаційні виплати за проїзд пільгових категорій громадян залізничним транспортом, проводилося за рахунок субвенцій, передбачених державним бюджетом України на відповідний рік. Починаючи з 2016 року в зв'язку зі змінами чинного законодавства, а саме затвердженням Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік», коштів на фінансування транспортних послуг у державному бюджеті не передбачено. Однак місцева влада відмовила [у виплатах] залізниці, мотивуючи це тим, що не отримала коштів на відшкодування пільгових перевезень із державного бюджету", - пояснює ПЗЗ.

Які саме приміські поїзди скасують, поки що інформації немає.

Нагадаємо, наприкінці серпня "Укрзалізниця" погрожувала скоротити кількість приміських поїздів через відсутність компенсації за перевезення пільговиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram