ГоловнаСуспільствоПодії

Біля метро "Героїв Дніпра" протестувальники спалили опудало мера Києва

Активісти вважають, що влада маніпулює громадською думкою.

У Києві біля станції метро "Героїв Дніпра" у понеділок ввечері знову зібралися активісти, які виступають проти будівництва там торгово-розважального центру.

Жителі Оболоні в середині трамвайного кола біля однойменної станції метро спалили опудало мера Києва Віталія Кличка.

Таким чином вони висловили протест проти того, що, як зазначають активісти, "влада в особі КМДА і особисто мера Віталія Кличка, робить все можливе і неможливе для маніпулювання громадською думкою з метою продовження будівництва".

Як зазначається, після висловлення суспільством своєї думки мер Кличко публічно, на камеру дав обіцянку припинити будівництво до проведення громадських слухань та пішов у відпустку "за сімейними обставинами". Між тим будівництво триває під маскою того ж "зміцнення ґрунтів" у вигляді забивання палів у нічний час.

Нагадаємо, 7 вересня будівельники почали ламати бетонний піддашок вестибюля станції "Героїв Дніпра" заради будівництва нового торгово-розважального центру. Незабаром після цього на стелі станції з'явилася металева латка, а на гранітній підлозі - тріщини.

На місці унікального виходу зі станції у вигляді круглої пішохідної площі, яка розташована на кілька метрів нижче від дорожнього полотна, планують побудувати триповерховий ТРЦ під назвою "Оазис".

Станція метро "Героїв Дніпра" розташована на півночі Києва на перетині однойменної вулиці та Оболонського проспекту.

Раніше у Київському метрополітені заявили, що не бачать небезпеки в будівництві ТРЦ над станцією "Героїв Дніпра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram