ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повернув у держвласність земділянку на 50 млн гривень у Київській області

У прибережній захисній смузі Канівського водосховища були передані у власність 28 га.

Суд повернув у держвласність земділянку на 50 млн гривень у Київській області
Фото: google.com.ua/maps

Апеляційний суд Київської області задовольнив позов прокуратури Обухівського району про витребування на користь держави 28 га земель водного фонду в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району. Ринкова оцінка зазначених вище земель становить майже 50 млн гривень, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Встановлено, що на підставі розпорядження голови Обухівської районної державної адміністрації передано у власність 14-ти громадянам земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 га кожна. У подальшому, зазначені землі протягом 2009 року були відчужені за договорами купівлі-продажу на користь однієї фізичної особи.

"Втім, територія, за рахунок якої були передані у власність вищезазначені землі, є 100-метровою прибережною захисною смугою Канівського водосховища, а тому ці землі заборонено передавати у приватну власність", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося в липні, Обухівський районний суд повернув у державну власність 6 га земель водного фонду вартістю 68 млн гривень у Київській області, які незаконно належали родичам депутата Верховної Ради Нестора Шуфрича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram