ГоловнаСуспільствоПодії

Південь України заливають сильні дощі

Затоплено міські вулиці, міський транспорт працює з перебоями.

Південь України заливають сильні дощі
Фото: dumskaya.net

На південь України обрушилися сильні дощі, що призвело до транспортного колапсу, а також проблем з електропостачанням в Одеській, Херсонській і Миколаївській областях.

Як повідомляє "Думська", через сильну зливу в Одесі затоплено міські вулиці, міський транспорт працює з перебоями, а рух деяких трамваїв призупинено.

"Міські дороги перетворилися на річки. Затоплені Балківська, Пересип, плаває майдан Незалежності та інші. На дорогах "корки" - "Яндекс" оцінив їх в 10 балів", - пише видання.

Фото: dumskaya.net

У Херсонській області кілька міст залишилися без світла, пише "Херсон.Оnline".

Уранці, 20 вересня, негода вивела з ладу велику підстанцію напругою 10 кВ в районі колишнього консервного комбінату обласного центру. Через це припинилася подача електроенергії на допоміжні трансформаторні підстанції, а від них були "запитані" житлові квартали, школи та дитсадки Антонівки, Східного, Кіндійки.

Зараз тут тривають ремонтні роботи. У центральній службі міськвідділу цивільного захисту пояснюють, що перш за все відновлюють енергопостачання соціально-значущих об'єктів і багатоповерхових житлових будинків з електричними плитами. До масивів приватної забудови черга дійде протягом дня.

У Миколаєві з вечора 19 вересня не припиняється сильна злива.

Як пише місцевий сайт "Новини-N", в центрі міста, наразі справляються з водою, але на окремих перехрестях калюжі настільки глибокі, що долати їх доводиться практично "вплав".

Синоптики попереджали про погіршення погоди в Миколаєві й області ще вчора, за їхніми прогнозами, сьогодні дощ також буде йти весь день.

Нагадаємо, в червні під Одесою шторм змив у море дачу брата екс-спікера Верховної Ради, екс-керівника Держприкордонслужби Миколи Литвина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram