ГоловнаСвіт

Канада продемонструє свою відданість Україні, - міністр оборони

Голова Міноборони Канади заявив, що його країна "вивчає типи тривалої допомоги, яку потрібно надати" Україна.

Канада продемонструє свою відданість Україні, - міністр оборони
Фото: zik.ua

Канада віддана Україні та вивчає способи підвищення ефективності своєї допомоги.

Про це заявив міністр оборони Канади Хардж Саджан, повідомляє "Укрінформ".

"Можу запевнити, що Канада віддана Україні", - сказав Саджан.

За його словами, вже незабаром своїм рішенням щодо військової тренувальної місії UNIFIER Канада продемонструє цю відданість.

"Коли йдеться про те, як місія розвивається, рішення буде прийнято незабаром, щоб продемонструвати нашу прихильність України", - зазначив міністр.

Він наголосив на необхідності "постійно розвивати власну підтримку, ґрунтуючись на попередньому досвіді та підвищуючи ефективність". "Саме цим ми зараз займаємося, вивчаючи типи тривалої допомоги, яку потрібно надати", - підсумував Саджан.

Нагадаємо, близько 200 канадських військових інструкторів з позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам'янець-Подільському полігонах. Однак їх мандат закінчується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо в Київ Президент Петро Порошенко звернувся до нього з проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Наразі офіційної відповіді на цей запит з Оттави не надходило.

Також нагадаємо, що раніше голова МЗС Канади Христя Фріланд заявила, що Канада нагадуватиме Путіну про незаконність анексії Криму

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram