ГоловнаСвіт

Канада нагадуватиме Путіну про незаконність анексії Криму, - Фріланд

У парламенті Канади заявили, що обстріли на Донбасі переводять розпалювану Росією війну в Україні в нову криваву фазу.

Канада нагадуватиме Путіну про незаконність анексії Криму, - Фріланд
Христя Фриланд
Фото: liberal.ca

Анексія Росією Криму була незаконною і Канада не втомиться нагадувати про це президентові РФ Володимиру Путіну.

Про це під час засідання федерального парламенту Канади заявила міністр закордонних справ Христя Фріланд, повідомляє "Укрінформ".

"Ми прекрасно розуміємо, що вторгнення до Криму і його анексія були незаконними діями. Ми прямо говоримо про це світу і Росії і будемо продовжувати говорити в майбутньому", - зазначила Фріланд.

Вона додала, що "уряд Канади твердо стоїть у солідарності з народом України".

Крім того, в парламенті Канади відзначили, що невибіркові артилерійські обстріли на Донбасі переводять розпалювану Росією війну в Україні в нову криваву фазу. Про це під час засідання федерального парламенту Канади заявив депутат від опозиційної Консервативної партії Пітер Кент, повідомляє "Укрінформ".

"З невибірковими артилерійськими обстрілами повстанцями, яких підтримує Росія, війна в Україні увійшла в нову, смертельну фазу", - сказав Кент.

За його словами, Україна потребує збереження канадських санкцій проти Росії, відновлення передачі супутникових зображень з поля бою і продовження операції UNIFIER.

Нагадаємо, 29 січня 2017 року, порушуючи режим тиші, проросійські бойовики почали обстріли українських військових у місті Авдіївка. Обстріли здійснюються із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ "Град", артилерією калібру 152 мм і 122 мм, мінометами 120 і 82 мм, танками, а також стрілецькою зброєю. За два дні жертвами обстрілів стали вісім українських військовослужбовців, ще 26 отримали поранення. Серед загиблих також двоє цивільних осіб, які постраждали під час обстрілів житлових районів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram