ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен відмовилася повертати €300 тис. Європарламенту

Ле Пен стверджує, що стала жертвою політично мотивованої помсти.

Марін Ле Пен відмовилася повертати €300 тис. Європарламенту
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Закінчився термін від Європарламенту, який зобов'язував лідера французької ультраправої партії "Національний фронт", кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен повернути понад €300 тис.

Про це повідомляє ВВС

Відзначають, що в кандидата в президенти був час до півночі, щоб повернути гроші, але в неї заявили, що вона не має наміру платити борг.

У парламенті відзначили, що вона неправильно використовувала кошти для оплати помічника в штаб-квартирі "Національного фронту" в Парижі.

Сама Ле Пен стверджує, що стала жертвою політично мотивованої помсти.

Відзначають, якщо Ле Пен не поверне гроші, парламент буде вираховувати половину її зарплати, щоб погасити борг. Окрім того, вона втратить інші надбавки.

Гроші, повернення яких домагається Європарламент, використовували, щоб покрити зарплату Катерин Гризе, близькій подрузі Ле Пен, яка за сумісництвом працює в її штабі. Зарплата Гризе була умовною, бо вона більшість часу була в Брюсселі чи Страсбурзі. Парламент, однак, заявив, що більшу частину свого часу вона працювала в штаб-квартирі "Національного фронту" в Парижі.

Ле Пен є одним із головних кандидатів на виборах президента Франції, які пройдуть у квітні та травні. Опитування свідчать, що вона пройде до другого туру, де може зустрітися з консервативним кандидатом Франсуа Фійоном або представником від центристів Еммануелем Макроном.

Нагадаємо, раніше Марін Ле Пен говорила про вихід Франції з єврозони й обіцяла визнати Крим російським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram