ГоловнаПолітика

Марін Ле Пен знову пообіцяла визнати Крим російським

Півострів ніколи не був українським, заявила кандидат у президенти Франції.

Марін Ле Пен знову пообіцяла визнати Крим російським
Марин Ле Пен

Кандидат у президенти Франції, лідерка "Національного фронту" Марін Ле Пен укотре пообіцяла визнати Крим частиною Росії.

Російське видання "Известия" взяло в Ле Пен інтерв'ю, протягом якого запитало, чи визнає вона Крим частиною Росії в разі перемоги на президентських перегонах.

"Так, після референдуму, який показав згоду народу приєднатися до Росії, я також визнаю Крим частиною РФ. Приналежність Криму до України була лише адміністративним питанням радянських часів, півострів ніколи не був українським. Я шкодую про те, що референдум, організований для демонстрації волевиявлення народу півострова, не сприйнятий у міжнародній спільноті й ООН", - сказала Ле Пен.

Нагадаємо, 3 січня Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією не була незаконною. Ця заява викликала різку реакцію в Києві, Ле Пен пригрозили закрити в'їзд на територію України.

2014 року Ле Пен отримала кредит у розмірі €9 млн для фінансування своєї кампанії в Першому чесько-російському банку.

Марін Ле Пен зараз один з найбільш рейтингових кандидатів у Франції. Згідно з останніми соцопитуваннями, вона проходить у другий тур, де зустрінеться, швидше за все, з представником партії "Республіканці" Франсуа Фійоном.

Перший тур виборів президента Франції відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram