ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з головою ОБСЄ

Врегулювання ситуації на Донбасі вимагає застосування всього потенціалу ОБСЄ.

Порошенко зустрівся з головою ОБСЄ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з діючим головою ОБСЄ, Федеральним міністром Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Себастьяном Курцом.

Про це інформує прес-служба президента.

Голова держави висловив упевненість, що сьогодні, коли Росія грубо порушує зобов'язання в рамках Організації, Австрія під час головування в ОБСЄ буде виходити з позицій необхідності відновлення поваги до верховенства права, зокрема принципів Гельсінського заключного акту.

Президент привітав намір австрійського головування посилити технічні можливості СММ ОБСЄ. Це має важливе значення для контролю за дотриманням режиму припинення вогню і фіксування фактів постачання російських озброєнь і військовослужбовців на Донбас.

Голова держави зазначив, що врегулювання ситуації на Донбасі вимагає застосування всього потенціалу ОБСЄ. У цьому контексті ключове значення має продовження розпочатої Німецьким головуванням роботи над питанням розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ в регіоні.

Президент України закликав голову ОБСЄ реагувати всіма можливими засобами на порушення Москвою прав українських громадян на окупованих територіях, а також сприяти звільненню політичних в'язнів, незаконно утримуваних Росією, і заручників на Донбасі.

Нагадаємо, 3-4 січня Курц відвідав з робочим візитом Донецьку область. За підсумками візиту він визначив першочергові цілі щодо України, головним завданням з яких є встановлення режиму припинення вогню в зоні АТО. Курц повідомив, що Австрія виділила жителям Донбасу 2 млн євро гумдопомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram