ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив Без'язикова під вартою до 8 лютого

Дружина полковника заявила, що опубліковані СБУ записи телефонних розмов Без'язикова з бойовиками "ДНР" "змонтовано".

Апеляційний суд залишив Без'язикова під вартою до 8 лютого
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва залишив полковника ЗСУ Івана Без'язикова, звільненого влітку з полону бойовиків "ДНР", під вартою до 8 лютого.

Про це повідомляє Громадське.

Раніше державний обвинувач відкинув звинувачення адвокатів Без'язикова.

"Звинувачення Без'язикова повністю обґрунтовані. Судове розслідування триває. Я не згоден з позицією захисників. Покази зібрані в рамках закону. Свідки були попереджені про кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення", - заявив прокурор Пересада.

Він додав, що є ризик того, що підсудний полковник буде ховатися від слідства, якщо його відпустити зі слідчого ізолятора під домашній арешт.

Дружина Без'язикова Марина заявила, що раніше опубліковані Службою безпеки України записи телефонних розмов полковника і її самої з бойовиками "ДНР" "змонтовано".

"Вирізали дуже багато. Наприклад, там, де я прошу Едуарда Басуріна (так званий "заступник командувача корпусом Міноборони" "ДНР" - ред.) передати трубку моєму чоловікові. І ще говорили, що я зверталася до Басуріна по імені та по батькові. А як я повинна звертатися до бойовика?", - заявила дружина полковника.

Маргарита додала, що на багатьох записах телефонних розмов Іван Без'язиков не впізнає свого голосу.

Сам Іван Без'язиков заявив, що його утримання під вартою безпідставне.

Як повідомлялося, 14 грудня підозрюваного в шпигунстві полковника Без'язикова заарештовано до 8 лютого 2017 року. Йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. На суді Без'язиков заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

29 грудня СБУ повідомила полковнику Без'язикову про підозру в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram