ГоловнаПолітика

Порошенко подякував урядам країн-партнерів за співпрацю і підтримку

Президент наголосив на необхідності зберегти санкції проти Росії-агресора.

Порошенко подякував урядам країн-партнерів за співпрацю і підтримку
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко на Щорічній зустрічі з іноземними послами подякував урядам країн-партнерів Києва за співпрацю і підтримку у введенні санкцій проти агресії Росії.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Вірю, що для "зробленого в Україні" і "зробленого для України" не може і не повинно бути географічних кордонів або обмежень. Також вірю, що спільними зусиллями і готовністю до амбітних рішень і підходів ми зможемо закріпити наявні досягнення і розкрити нові потенційні можливості для нашого співробітництва", - звернувся Петро Порошенко до присутніх на зустрічі дипломатів.

Порошенко подякував уряду Німеччини і Франції за лідерство і в рамках Нормандського формату, і в Європейському Союзі загалом. Голова держави підкреслив, що санкції проти Росії-агресора повинні зберегтися до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи повернення Криму.

Голова держави також висловив слова подяки партнерам України в Генасамблеї ООН, які 2016 року сказали своє слово в питанні Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, закріпивши за Росією статус окупаційної влади і агресора.

Петро Порошенко підкреслив, що завдяки спільним зусиллям у 2016 році вдалося знайти формулу з метою розблокування ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС і висловив надію, що у 2017 році це питання нарешті має бути вирішене.

Голова держави також висловив слова глибокої вдячності Сполученим Штатам Америки і назвав 2016-й роком високої динаміки українсько-американських контактів і співпраці. Президент наголосив на важливості підтримки України з боку міжнародних фінансових інститутів, зокрема МВФ, Світового банку та ЄБРР із потужним лідерством США.

Він також подякував урядам країн "Великої сімки", зокрема Японії, за незмінну і тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. І висловив надію, що італійське головування в цьому об'єднанні буде демонструвати таку саму принципову увагу до ситуації в Україні протягом 2017 року.

Президент також подякував урядам Японії, Італії, Литви, Польщі, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану, Канади, Китаю. Петро Порошенко наголосив на прагненні розвивати потенціал співробітництва з країнами Близького Сходу і Латинської Америки, розширювати відносини з країнами Африканського континенту, зокрема з Єгиптом, Нігерією і Марокко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram