ГоловнаСвіт

Ірак вирішив не обмежувати в'їзд у країну для американців

Багдад хоче продовжити співпрацю з Вашингтоном у боротьбі з ІДІЛ.

Ірак вирішив не обмежувати в'їзд у країну для американців
Ирак
Фото: flagi.in.ua

Ірак не планує вводити заборону на в'їзд у країну громадянам США у відповідь на "антимігрантський" указ американського президента Дональда Трампа.

Про це заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді, повідомляє агентство Рейтер.

Він пояснив, що влада країни вивчає можливі заходи, проте не хоче втратити співпрацю з Вашингтоном у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Раніше повідомляли, що парламент Іраку схвалив заходи у відповідь на указ Трампа про тимчасову заборону на в'їзд у країну для громадян США.

У суботу, 28 січня, Дональд Трамп підписав указ, який забороняє громадянам Іраку, Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Судану і Сомалі в'їзд у США протягом 90 днів. Окрім того, він на чотири місяці призупинив прийом біженців. Наступного дня федеральний суд Нью-Йорка частково призупинив дію указу Трампа і дозволив в'їзд у країну тим, хто вже прибув в американські аеропорти з чинною візою.

Трамп, коментуючи заборону на в'їзд у США, сказав, що указ не стосується релігії і повинен захистити країну від терористичних атак. Він зазначив, що правила схожі на введені президентом Бараком Обамою 2011 року. Тоді Обама на півроку призупинив розгляд заявок на статус біженців від громадян Іраку.

Напередодні Трамп звільнив в.о. генпрокурора США за критику свого указу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram