ГоловнаСвіт

Сенат США затвердив нового директора ЦРУ

Розвідустанову очолить Майк Помпео.

Сенат США затвердив нового директора ЦРУ
Фото: EPA/UPG

Верхня палата Конгресу США затвердила кандидатуру 53-літнього Майка Помпео на посаду директора Центрального розвідувального управління.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За затвердження його директором ЦРУ проголосували 66 сенаторів, проти - 32.

Зазначають, що Помпео очолить розвідустанову "в умовах ескалації міжнародної напруженості, породженої агресивними діями Росії і Китаю, ядерними амбіціями Північної Кореї й активізацією ісламського тероризму".

Американська преса зазначає, що перед новим керівником ЦРУ стоїть складне завдання: налагодити нормальні робочі взаємини президента Дональда Трампа з національною розвідкою. Щоденні розвідбрифінги відбувалися для обраного президента відразу після виборів, але Трамп на них майже не з'являвся. Він також категорично відкинув висновки спецслужб, що РФ допомагала йому протягом виборчої кампанії.

"Я поділяю думку розвідспільноти, що мета російських хакерів полягала почасти в наданні сприяння президентській кампанії Трампа", - сказав Помпео на сенатських слуханнях.

Він також заявив, що відмовиться виконувати розпорядження свого шефа, якщо той раптом висловиться за відновлення таких жорстких методів допиту терористів, як от імітація утоплення, кваліфікована нині чинним законодавством як катування.

Нагадаємо, раніше ЦРУ виклало у вільний доступ 12 млн сторінок архівних документів, які стосуються діяльності відомства з 1940-го по 1990 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram